VELKOMMEN TIL GLAM MOM´S BH-SKOLE!

 

                                                                                   

”Når skal man egentlig kjøpe ammebh?” er noe av det første folk pleier å lure på. Og svaret er at det varierer fra person til person. For den som opplever att bysten begynner å vokse tidlig under graviditeten kan det være en god idé å allerede da handle inn den første ammebh´en. Har man vokst ut av sin vanlige størrelse og trenger å oppdatere bh-parken, kan man like gjerne investere i noe som kan brukes også etter at barnet er født.

Dersom man kjøper bh tidlig i graviditeten,vil størrelsen på cupen antakeligvis være for liten direkte etter fødselen. Den kommer derimot til å kunne brukes senere i ammeperioden når bysten har begynt å minske igjen. Den som kjøper ammebh tidlig trenger altså å komplettere med en større størrelse når fødselen nærmer seg.

 

                                                                                 

Dersom bysten ikke har økt så mye under graviditeten pleier det for de aller fleste å fungere bra å kjøpe ammebh 4-6 uker innen forventet fødsel. Et tips er å legge håndflaten inni den ene cupen når man prøver på ammebh´en. Denne ekstra plassen trengs når melken renner til både før og etter barnets fødsel, samt for å gi plass til ammeinnlegg. For den som er usikker og ikke vil kjøpe ammebh innen fødselen, anbefaler vi likevel å investere i en myk,fleksibel modell som endrer form i takt med bysten. En slik koster ikke så mye og kan være god å ta med seg når tiden er moden for å føde. Denne her er vår favoritt å ta med seg!

”Hvor mange bh´er trenger man?” er det vanlig å lure på. Vi rekommenderer at man begynner med tre stk som har litt ulike funksjoner. En myk å ha på natten (den her eller den her f.eks), og to eller flere med mer hold/støtte som man kan veksle på å bruke på dagtid. Ettersom ammebh´er i prisipp bæres konstant er det bra å ha noen å veksle på, så det ikke blir panikk når det er tid for vasking. Det kan også være behagelig å veksle mellom bøyle og bøyleløs.

Under ammeperioden er det ikke uvanlig at bysten endrer størrelse både en og to ganger. I så tilfelle kan man behøve å oppdatere sin bh-størrelse en ekstra gang.

 

Føler du deg usikker på hvilken størrelse du skal velge - gå til en undertøysbutikk og prøv! Det er ingen forskjell i størrelsene på en ammebh og en vanlig bh, så har du 80D i en vanlig bh som sitter bra, bestill 80D hos oss. Du kan såklart også prøve deg frem blant de bh´er du har hjemme.

Generellt sett kan man si at de fleste kvinner går opp 1-2 cupstørrelser under graviditet och amming.

 

                                                                                     

Hvordan skal en ammebh sitte da? Jo - bysten skal få plass helt i cupen. Det skal ikke bli noen "dobbelbryst" der bysten faller over cupkanten. Fra siden skal silhuetten være jevn, och bh-kanten skal ikke trykke inn på brystene. Bh-stroppene skal sitte såpass stramt att de støtter bysten uten å skjære inn i skuldrene.

 

                                                                                    

 

Har du valgt en bh med bøyle (kan være greit om du har en større byste som behøver mer støtte eller du helt enkelt er vant med bøyle) er det viktig at bøylen sitter rett. Den skal omfavne hele brystet og ikke klemme for hardt i armhulen der melkegangene er.

 

 

 

                                                                                     

 

Om du kjøper ammebh før babyen har kommet skal du hekte den på den midterste eller den ytterste hempen. Dette for at du skal kunne knappe den inn ett eller ett par steg når barnet har kommet og du har blitt mindre rundt ryggen. 

Tenk på att bh´er tøyer seg, og at gravidkiloene ofte forsvinner. Det gjør også at ryggomfanget minsker. Bruk heller en bh-forlenger (finnes her) for å gjøre bh´en større rundt ryggen i slutten av svangerskapet, så blir den ikke for stor når babyen har ankommet og ryggmålet har blitt mindre. 

Det er også viktig at bh-stroppen sitter i en rett linje og ikke sklir opp i ryggen. Skjer det er det bh´ens omkrets som er for stor, og da gir den heller ikke god nok støtte.

Sist men ikke minst - Stol på deg selv når du prøver din ammebh. Kjenn etter - gir bh´en den støtten du vil ha? Sitter den godt? Isåfall har du funnet den rette!

 

Produkter
Kundeområde
   

Produsert av:  Wikinggruppen